Specialiteiten - WorstExpress.nl

Ga naar de inhoud

Paardenvlees is één van de gezondste vleessoorten voor menselijke consumptie. Het is heel mager, bevat weinig vetstoffen en is een bron van hoogwaardige eiwitten, vitamines B en zink.
De hoeveelheid cholesterol is miniem en het is licht verteerbaar.
Mede door het hoge ijzergehalte ( zo'n 4mg per 100gr vlees) is het donkerder van kleur.
Vanwege deze eigenschappen is paardenvlees heel geschikt voor mensen die een maagverkleining
hebben ondergaan of lijden aan bloedarmoede.

De paarden waarvan ons paardenvlees afkomstig is worden niet gefokt voor de slacht. 
Zij leven gezond, bewegen veel, eten goede voeding en ondervinden in hun "vrije" leven geen stress.
Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit optimaal is.
Het is één van de zuiverste vleessoorten zonder toevoeging van hormonen.
Paardenvlees wordt niet getroffen door BSE of vogelgriep!


Onze bekroonde Paardenworst wordt nog geheel op ambachtelijke wijze gemaakt.
Als basis gebruiken wij uitsluitend mager paardenvlees van paarden die speciaal voor ons geselecteerd zijn, een "stressvrij" leven en veel beweging hebben gehad.

Na toevoeging van een uitgekiende kruidenmelange wordt onze paardenworst gekookt en op traditionele wijze gerookt op beukenhout.

Bestellen:
Paardenworst
Ambachtelijke Paardenworst
ca 400 gram per stuk.
€ 4.50
Toevoegen

Tip:
* Verwarm de Paardenworst voor gebruik eens in de magnetron of water (niet koken).
* Blokjes Paardenworst zijn heerlijk in de Macaroni of Spaghetti.
* Doe eens stukjes Paardenworst in de soep.
* Bak eens een paar dikke plakjes Paardenworst op.

Wat de Ossenhaas is bij het rund, is de Paardenhaas bij het paard: het beste stukje vlees.
Boterzachte haasbiefstuk: zoetig van smaak en een streling voor de tong van de liefhebbers van paardenvlees.

De zachtheid van het vlees is gegarandeerd doordat de paardenhaas afkomstig is van paarden die een stressvrij leven hebben gehad met veel beweging, gezonde voeding en zijn opgegroeid in een bijzonder goed klimaat.


Onze Paardenhaasbiefstuk krijgen wij iedere week vers binnen. Na het schoonmaken worden de haasbiefstukjes afgesneden op een gewicht van circa 150gram per stuk en per 2 vacuum verpakt en op verzoek eventueel ingevroren.


Biefstuk bakken
Het bakken van biefstuk is niet echt eenvoudig. De bereiding is sterk afhankelijk van de gebruikte hittebron, de dikte van de
bodem van de koekenpan, de dikte van het vlees en vooral de mate van gaarheid die de eter wenst. Dat loopt van rauw tot
gaar en alle varianten die daar tussen zitten. Op deze pagina krijg je een aantal handige tips om je te helpen een perfect gebakken
en malse biefstuk te serveren. en die jouw werk wat makkelijker maken.

Op onderstaande foto staan de verschillende stadia van gaarheid varierend van rauw (links) tot gaar en alle varianten daar tussenin. ( Is de foto niet zichtbaar toets dan F5 om pagina te verversen).
De biefstukken op de foto hadden tijdens het bakken een dikte van ongeveer 2,5 cm en waren van te voren uit de koelkast gehaald
waardoor ze op kamertemperatuur konden komen. Dat is vooral van belang bij het serveren van rauwe biefstuk, omdat op die
manier de kerntemperatuur* van het vlees niet te koud is en het vlees ook binnenin sneller op temperatuur is. Daarnaast voelt
koud vlees extra stug aan.


rauw
om en om bakken
gedurende één minuut.
De kerntemperatuur
is dan maximaal 29°C.


rood
bereidingstijd
1,5 tot 2 minuten per kant.
De kernis dan tussen
de 30 - 51°C.


medium rood
3 tot 4 minuten per kant.
De kerntemeratuur is ongeveer
tussen de 43 - 51°C.


medium
Bereidingstijd circa 4 minuten per kant.
De kerntemeratuur is ongeveer
tussen de 55 - 63°C.


medium doorbakken
Bereidingstijd circa 5 minuten per kant.
De kerntemeratuur is ongeveer
tussen de 63 - 68°C.


doorbakken
Bereidingstijd circa 6 minuten per kant.
De kerntemeratuur ligt
boven de 75°C.


16-10-18
Terug naar de inhoud