Varkenshaas - WorstExpress.nl

Ga naar de inhoud
Producten > Varken > Varkensvlees
Varkenshaas is de meest malse spier van het varken, die zich in de rug bevindt. Het is een schuin toelopend stukje vlees. Het varkenshaasje bestaat uit een kop, een dik gedeelte en een relatief dun uiteinde. De kop is het goedkope gedeelte van de varkenshaas en wordt meestal voor satévlees gebruikt. Het middelste gedeelte is het duurst en wordt vaak in zijn geheel, meestal rosé (= net aan gaar) gebraden. Snijdt met de varkenshaas in plakken van ca. 2cm dikte dan krijgt men varkensmedaillons waarvoor veel recepten bestaan.
Een bekend gerecht is een gebakken varkenshaas in roomsaus.

Wij leveren de varkenshaas zonder kop, geheel schoon (panklaar) en per stuk vacuum verpakt.


Vouw voor het braden de punt van de varkenshaas naar binnen en steek of bind deze vast met een prikker of rolladetouw zodat het haasje overal even dik is. Laat de varkenshaas na bereiding ca 5 min. rusten. 
Baktijd is ca 10-15 minuten.

16-10-18
Terug naar de inhoud